זכיינות ביגה

זכיינים שייצגנו

רשת ביגה נוסדה על ידי איש העסקים יאיר מלכה, ששמו מוכר לנו מעסקים רבים, וביניהם גם שותפות ברשת בתי הקפה הידועה גרג. הסניף הראשון נפתח בתל אביב, במתחם שרונה. מעניין לדעת כי השם "ביגה" מגיע מן המילה האיטלקית "שאור", ושבית הקפה נפתח בהשראת בתי קפה פריזאים.

 

כל סניף של ביגה מציע לקהל לקוחותיו מעדניית בוטיק ובית קפה-מסעדה בו ניתן למצוא מאכלים ומשקאות מסוגים שונים. כל אחד מהסניפים משתרע על פני שטח גדול מאוד, וזאת על מנת לאפשר מרחב ללקוחות ולאפשר למעדנייה ולבית הקפה להתקיים זה לצד זה. במרבית הסניפים קיימת גם פינת ישיבה במרפסת.

 

מאפיינים עיקריים

הקו המקשר כחוט השני בין הסניפים השונים של ביגה הינו העיצוב. הסניפים בנויים בסגנון צרפתי-כפרי וקלאסי, אשר משפיע על אווירת המקום. גם כלי ההגשה אינם דומים לכלים בהם נעשה שימוש בבתי קפה אחרים- מדובר על כלים מעוצבים בסגנון כפרי, אשר חלקם הגדול נוצרו בעבודת יד. גם גודל הסניפים השונים הינו ייחודי. מרבית הסניפים גדולים ומרווחים מספיק על מנת לקיים בהם אירועים קטנים.

 

בנוסף, מציעים הסניפים השונים גם נגישות לנכים, וכן שירותי טייק אווי. בנוסף, יש לציין כי מדובר ברשת כשרה.

 

עוד אחד מן המאפיינים של סניפי רשת ביגה הינו המאפייה. המאפייה פועלת לאורך כל שעות הפעילות של הסניף, והיא מספקת ללקוחות מגוון רחב של לחמים, מאפים מתוקים ומלוחים, עוגות ועוגיות ועוד. האפייה מתבצעת בתנורי אבן יעודיים. הסניפים מפעילים, לצד הקפה-מסעדה, גם מעדנייה בה ניתן לרכוש את המאפים השונים וכן מגוון רחב של מוצרים נוספים, כגון ממרחים ועזרים להכנת קפה.

רשת ביגה מעוניינת להתרחב על ידי שימוש בשיטת הזכיינות- שיטה המאפשרת לה להקטין את הסיכון הכרוך בפתיחת הסניפים החדשים, מבלי לוותר על ניהול מקצועי.

 

היצע הרשת

רשת ביגה מציעה ארוחת בוקר, צהריים או ערב. בתפריט ניתן למצוא מנות רבות בסגנונות שונים, וביניהן גם מנות רבות על טהרת הבריאות (למשל, ארוחת בוקר על בסיס ביצים אורגניות וריבות ביתיות מופחתות סוכר). יש גם לא מעט מנות אשר יכולות להתאים לצמחונים ולטבעונים.

 

רשת זכיינות

סניפי הרשת פועלים באמצעות זכיינים. מודל הזכיינות מאפשר הקטנת הסיכון לרשת, מצד אחד, וניהול מקצועי יותר של הסניפים, מצד שני. אחת השאלות שנשאלות היא מה עומד מאחורי הצלחה של רשת זכיינות? מדוע יש כאלה שמצליחים להפוך לרשת זכיינות, ואחרים נכשלים בכך. ובכן, מה שמחבר בין אלה שמצליחים הוא קודם כל הבנה בזכיינות. זכיינות הינו מקצוע בפני עצמו, ויש להיעזר במומחים כדי ללמוד וליישם אותו. כמובן שיש לוודא קודם שיש ביד מוצר טוב שמתאים לשכפול.

 

ההתקשרות עם רשת ביגה מתחיל בהסכם הזיכיון. הסכם הזיכיון הינו הסכם חד צדדי אשר דורש מענה הולם מטעם הזכיין, תוך מתן הגנה בנושאים רבים אשר אסור להשאיר לשיקול דעתה הבלעדי של הרשת. עו"ד גיא קולן מומחה בתחום הזכיינות ורואה עצמו אחראי לאפשר לזכיין להגיע לחוף מבטחים בשים לב להשקעה הגדולה הכרוכה ברכישת זיכיון. עו"ד גיא קולן ינהל בשם הזכיין מו"מ תוך החלפת טיוטות עד להגעה לטיוטה מוסכמת, וכן ילווה את הזכיין במעמד החתימה.

?צריך ייעוץ משפטי
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם






B&D White Version




//